Дете падна от 6-метрова стена за катерене в развлекателен кът в

...
Дете падна от 6-метрова стена за катерене в развлекателен кът в
Коментари Харесай

Дете падна от стена за катерене в столичен търговски център

Дете падна от 6-метрова стена за катерене в развлекателен ъгъл в столичен търговски център и си е счупило ръката. Инцидентът се случва по време на рожден ден. 

" В деня, в който празнувахме, имаше още един или два рождени дни. Служител от личния състав пристигна при мен да ми каже, че едно от децата е паднало неприятно и най-вероятно е с фрактура ", изясни пред Силвия Дончева, която е уредник на тържеството и очевидец на случая. Тя изясни, че когато е влезнала в детския център ѝ е била предоставена декларация, която да подпише с имената на децата и телефонни номера. И добави, че случаят се е случил единствено пет минути след влизането в центъра. 

" Видях детето да лежи безжизнено на един диван, със мъгляв взор и в огромни болки. Оказа се, че детето се е качило необезопасено до края на една от най-високите стени и оттова се е отпуснало на въжето, което е трябвало да го държи, е паднало ", добави Силвия Дончева.

Детето към този момент е претърпяло една интервенция, след два месеца му следва още една.

Майката на потърпевшото дете - Десислава Атанасова, сподели по, че инструктажът, който са имали децата, е обяснявал по какъв начин сами да обезопасят въжетата, с които се спускат по стената за катерене. " Тя се е обезопасила, само че очевидно не задоволително добре и не е имало никого към нея, т.е. никой не е направлявал това дали тя е закачена вярно за стената, дали е обезопасена. "

След като момичето паднало от стената, чиновници на празненство центъра я преместили - нещо, което лекарите не предлагат при фрактура, посочи майката. Тя описа, че след случая чиновниците предложили на родители, присъстващи на рождения ден, да не викат Спешна помощ, а детето да бъде закарано в " Пирогов " с автомобил. По думите на Десислава Атанасова това е опит да се избяга от отговорност - чиновниците желали щерка й да напусне допустимо най-скоро територията на празненство центъра.

След случая, описа още Атанасова, детето отказвало да приказва за рухването. Било уплашено и занапред предстояли съвещания с психолог.

Извършваме инспекция по случая. Това, което знаем сигурно, е, че няма нередовност на устройството във " Фънтопия ". Инструктажът за сигурност е бил извършен преди влизането на децата в залата. В съответния случай детето е почнало да се катери без да се закачи за осигурителното устройство ", обясниха от детския център.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР